KEY International School
Curiculă IB

Despre International Baccalaureate (IB)

IB este o formă de curiculă construită pentru elevii cu vârstele cuprinse între 3 și 19 ani, cu o rigurozitate academică unică și atenție asupra dezvoltarea personală a elevului. Curicula IB este disponibilă în 5163 de școli în peste 150 de țări, învățând peste un milion de elevi de pe tot globul. Programul IB provoacă studenții să exceleze în învățare și încurajează excelența atât pe plan personal, cât și pe plan academic. Se focusează pe fiecare student, abordând nu numai dezvoltarea cognitivă, ci și bunăstarea socială, emoțională și fizică. IB colaborează cu școli, guverne și organizații internaționale pentru a dezvolta programe provocatoare de educație internațională și evaluare riguroasă. Aceste programe încurajează activi, empatici, și care învață pe tot parcursul vieții. Elevii se dezvoltă înpersoane tinere curioase, cu un set larg de cunoștințe și empatice cu abilități adaptabile pentru a face față provocărilor complexe ale societății Toate școlile autorizate să ofere programe IB este cunoscută drept IB World School.
KEY International School este o Școală Candidată IB pentru Primary Years Programme ( PYP )

Programele IB

Sunt 4 programe IB:

Primary Years Programme

Programul PYP pregătește elevii în a deveni persoane active, empatice, care învață pe tot parcursul vieții care demonstrează respect pentru ei înșiși și pentru alții și care au capacitatea de a participa în lumea lor. Se focusează pe dezvoltarea holistică a elevului.

Intervalul de vârstă: 3-12

Middle Years Programme

Un program provocator care încurajează studenții în a face conecțiuni practice între studiile lor și lumea reală, programul MYP fiind inclusiv prin design-ul său; elevii cu oricare interese și abilități academice pot beneficia prin participarea lor.

Interval de vârstă: 11-16

Diploma Programme

Studiile prezintă multe beneficii pentru alegerea DP. Programul țintește să dezvolte elevii care au cunoștințe profunde și variate - elevi care sunt dezvoltați fizic, intelectual, emoțional și etic.

Interval de vârstă: 16-19

Carreer-related Programme

CP este o metodologie de educație internațională care se adresează nevoilor tinerilor care sunt implicați în educație legată de carieră. Acesta conduce elevii către educație de nivel superior sau către angajare

Interval de vârstă: 16-19

IB Primary Years Programme (PYP)

Programul IB Primary Years Programme (PYP), pentru copiii cu vârstele cuprinse între 3-12, ajută și are grijă de elevii în a deveni persoane empatice și active în călătoria continuă de învățare. Programul PYP permite studenților să își dezvolte bunăstarea academică, socială și emoțională, focusându-se pe aceeași percepție internațională și valori personale puternice. În plus, programul promovează învățarea independentă de abilități, încurajând fiecare student în a lua resonsabilitate pentru educația lor..

Cum funcționează PYP:

Studenții dezvoltă cunoștințe în 6 teme transdisciplinare, selectate pentru relevanța lor în lumea din jur:

Cine suntem

Unde suntem în spațiu și timp

Cum ne exprimăm

Cum funcționează lumea

Cum ne organizăm

Împărtășirea planetei

Profilul studentului IB

Cine devenim prin învățarea noastră prin PYP?

Critici

Ne dezvoltăm curiozitatea, dezvoltând abilități pentru a chestiona și a cerceta. Știm cum să învățăm independent și împreună cu alții. Învățăm cu entuziasm și ne păstrăm dragostea pentru a învăța pe tot parcursul vieții

052 - Split PersonalityCreated with Sketch.

Cu principii

Acționăm cu integritate și onestitate, cu un simț puternic al corectitudinii și al justiției, și cu respect pentru demnitatea și drepturile tuturor oamenilor. Suntem responsabili pentru acțiunile noastre și consecințele lor.

Variați în cunoștințe

Ne dezvoltăm și folosim înțelegerea conceptuală, explorând o varietate de discipline. Interacționăm cu probleme și idei care au importanță atât globală, cât și locală.

Deschiși la minte

Analizăm critic atât propriile noastre culturi și istorice personale, cât și valorile și tradițiile altora. Noi căutăm și evaluăm mai multe perspective și ne dorim să creștem prin experiențe.

Gânditori

Ne folosim de abilități cognitive creative și critice pentru a analiza și pentru a acționa responsabil pentru probleme complexe. Exersăm să luăm inițiativă prin a lua decizii fundamentate și etice.

Empatici

Ne arătăm empatia, compasiunea și respectul. Avem un angajament de onorat și acționăm pentru a schimba în bine atât lumea din jurul nostru cât și viețile altora.

052 - Split PersonalityCreated with Sketch.

Communicators

Ne exprimăm creativ în mai multe limbi și în multe moduri. Colaborăm eficient, ascultând atent alte perspective ale altor indivizi sau grupuri.

Risk-Takers

Abordăm incertitudinea cu premeditare și determinare; lucrăm individual și în echipă pentru a explora noi idei și strategii inovative. Suntem inventivi și adaptabili în fața provocărilor și a schimbării.

Echilibrați

Înțelegem importanța echilibrului dintre diferite aspecte din viețile noastre - aspecte intelectuale, fizice și emoționale pentru a obține bunăstare atât pentru noi înșine cât și pentru cei din jurul nostru. Observăm interdependența cu alte persoane și lumea în care trăim

Reflectivi

Considerăm cu atenție lumea din jurul nostru și propriile noastre idei și experiențe. Lucrăm pentru a ne înțelege punctele tare și slabe pentru a putea să se sprijinim învățarea și dezvoltarea personală

10 motive De ce PYP este ideal pentru elevi pentru a deveni persoane care învață activ pe tot parcursul vieții

Încurajează
elevii să
fie critici

Oferă o
abordare
transdisciplinară

052 - Split PersonalityCreated with Sketch.

Se focusează pe inteligența emoțională a studentului

Încurajează acceptarea internațională

Învață studenții cum să învețe

Se focusează pe fiecare student

Oferă unelte pentru a se dezvolta într-o lume interconectată

Dezvoltă agilitatea studenților și imaginația

Implică comunitatea de elevi a școlii

Dezvoltă cetățeni empatici, responsabili și de succes

Cum arată o oră obișnuită - Metoda critică

La KEY International School, fiecare oră este un proiect și elevii colaborează împreună cu profesorii și alți elevi pentru a planifica, a prezenta și pentru a-și planifica cunoștințele, cooperând pentru a dezvolta cunoștințe și abilități:

Explorează

Investighează

Procesează

Creează

Elevii IB performează mai bine

Studenții devin "critici, cugetători, comunicativi, cu posibilitatea de a-și asuma riscuri, cu cunoștințe variate, cu principii, empatici, deschiși, echilibrați, reflectiv" fiind, astfel, pregătiți pentru lumea noastră complexă și interconectată. Programul PYP a arătat rezultate remarcabile:

  • • Conform unui studiu al International School’s Assessment care a avut loc din 2009 până în 2011, studenții PYP au depășit elevii care nu sunt în programul IB în matematică, citit și scris.
  • • Un studiu național realizat în Australia, în 2014, a descoperit faptul că elevii din programul PYP performează mai bine decât media națională în știință.

Evaluare

La KEY International School, scopul nostru este să ne concentrăm intens pe modul în care învață studenții, prin aplicarea unei metode de evaluare care este corectă, consistentă și semnificativă. În comunitatea noastră, oferim studenților metode de a-și explora tipurile lor de inteligență, fie prin testare, raportare și discuții. 
Rezultatele academice sunt comunicate către elevi și părinți de două ori pe an, printr-un raport alături de feedback descriptiv, încurajând reflecție continuă și creștere. Mai mult, elevii își dezvoltă  abilitățile de a învăța și descoperă mai multe despre ei înșiși ca exploratori. Tuturor elevilor li se oferă o oportunitate egală în a-și dezvolta potențialul la maxim, de a excela și de a deveni indivizi complecși. 
Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați https://www.ibo.org/